Dental Travel Budapest

Tannfyllinger

Behandling Beskrivelse:

tannfyllinger

Hva er en dental fylle?

Begrepet fylling, betyr å gjenopprette eller rekonstruere tannsubstans som er skadet av råte. Men før hulrommet er fylt, fjerner tannlege carious i tannen, så hulrommet er renset, og på slutten nøye fylt. Det er to teknikker i Budapest for å fylle hulrommene:

- Indirekte: Det betyr å fylle den ødelagte tannen med en inlays (onlays, overlegg) produsert utenfor munnen (disse bidragene er vanligvis forberedt i laboratoriet)

- Direkte: fylling av hulrommet med et plastmateriale i tannen med en gang (dette definitivt forskyver indirekte teknikk)

SØKNAD OM FYLLE

 

Hva Fylling typer er tilgjengelige?

Det er noen få fylle typer på markedet:

- Amalgam er en kombinasjon av kvikksølv (Hg) og legeringer av andre metaller (sølv, kadmium, tinn, kobber). Amalgamfyllinger brukes til å bli mye brukt, men på grunn av sin dårlige utseende (sølv farge) var for det meste brukt til å fylle hulrom stede i jekslene. Fra tid til annen hører vi om de eksploderer "amalgam kriger" som rapporterte om giftigheten av amalgamfyllinger på grunn av frigjøring av kvikksølv fra dem. Gjennomført i denne forbindelse en rekke studier viser imidlertid at disse krav er hovedsakelig overdrevet, fordi det i realiteten menneskene tar mer kvikksølv i kroppen selv mens spiser snarere enn gjennom frigjøring fra fyllet.

- Composite Fylling-Composite harpiks er materialer hardner under påvirkning av lys - bruk av herding lys. Sin farge passer til fargen på pasientens tenner, og derfor brukes de i fortennene og siden avvisning av amalgamer, i jekslene. Komposittfyllinger er delt inn i lys-herde kjemisk herde. Komponentene i de sammensatte fyllinger blandes og plassert direkte i tannen. Likevel bør det tas hensyn til det faktum at denne type fylling er mindre stabil (3-10 år) og også utsatt for doscoloration (røyking, drikking kaffe).

- Gull Fyllinger-Festes med sement, ekstremt holdbar (opp til 20 år), egnet for å fylle store hulrom.

- Inlay/Onlay- Disse fyllinger er laget på bestilling, og de er stort sett plassert i hulrommet av tannen ved bruk av sement. Hvis du vil bruke denne type fylling det er nødvendig å gjøre et inntrykk av tannen som inneholder en carious hulrom.

Hvor lenge Fyllinger sist?

En Dental Utfylling i en godt rengjort tann kan vare enda noen tiår. Dersom materialet, som supplert tannen, gnir og skrubber, bør fyllet byttes hvert 5-10 år. Slike situasjoner er sjeldne, men.

Hvordan vet jeg at jeg skal bytte ut Fyllinger?

Du bør gå til tannlegen umiddelbart når en fylling faller ut, eller du føler smerte i tannen din. Dette kan være på grunn av tilbakevendende karies. Forsinkelse et besøk til tannlegen, i dette tilfellet kan føre til koldbrann eller overfølsomhet.

Etter behandling:

Ingen spesiell omsorg for fyllinger må tas. Du bør imidlertid huske å holde daglig munnhygienefor å unngå tilbakevendende karies.

SØKNAD OM FYLLE