Dental Travel Budapest

Dental Travel Budapest NL > Behandeling > Wortelkanaalbehandeling

Wortelkanaalbehandeling

Behandeling Beschrijving:

Wortelkanaalbehandeling

Wat is wortelkanaalbehandeling?

Endodontie of wortelkanaalbehandeling is de tak van de tandheelkunde te maken met de behandeling van ziekten van pulp en de complicaties in verband met hen. Wortelkanaalbehandeling omvat het verwijderen van het geïnfecteerde weefsel in de tand, het schoonmaken van de gracht, de desinfectie en het vullen met relevante materialen.

Wat is wortelkanaalbehandeling onder een microscoop?

Vanuit het perspectief van de patiënt de behandeling onder een microscoop niet veel verschillen van het typische wortelkanaalbehandeling. Na het veiligstellen van de patiënt met kofferdam (stukje rubber het isoleren van de tand uit de mond), de arts opent de tand om toegang tot de kanalen te krijgen. De microscoop wordt op een speciale arm boven het hoofd van de patiënt en geeft inzicht in de tand. De uitbreiding tot 25 keer garandeert maximale nauwkeurigheid en verhoogt de effectiviteit van de behandeling.

 

VERZOEK OM BEHANDELINGENWat is Endodontische herbehandeling?

De meeste tanden die goed werden behandeld wortelkanaalbehandeling kan zo lang als natuurlijke tanden te overleven. Echter, in sommige gevallen, ondanks wortelkanaalbehandeling de ziekte voortschrijdt. Soms na een paar maanden en zelfs jaren na voltooiing van endodontische behandeling de tand kan beginnen pijn te doen. Als de eerste wortelkanaalbehandeling is mislukt of er extra complicaties heb je een tweede kans. Herhaalde wortelkanaalbehandeling in Boedapest kunt uw tand.

Wanneer wordt mijn tand nodig Endodontische herbehandeling?

Tijdens wortelkanaalbehandeling, zoals bij elke medische procedure, kan er complicaties.

De oorzaak van de storing kan zijn:

- Smalle of gebogen kanalen die werden in eerste instantie niet genezen
- Extra kanalen die in eerste instantie niet gevonden
- Gebroken endodontische instrumenten die voorkomen opruimen van de gracht
- Perforaties van de kamer of de tandwortel

In andere gevallen kan de nieuwe probleem bij de tand goed is uitgehard, bijvoorbeeld:

- Nieuwe verval kan blootstellen de gevulde gracht en leiden tot bacteriële superinfectie
- Breuk of fractuur van kroon of vulling kan ook leiden tot een superinfectie
- Re-infectie kan zich vanuit de wortel van de aangrenzende tand of tanden

Waarom heeft mijn tand nodig wortelkanaalbehandeling?

Wortelkanaalbehandeling is nodig wanneer een ontsteking of infectie van de pulp optreedt. Oorzaken van pulpa ontsteking of infectie kan verschillen: diep verval, herhaalde behandelingen uitgevoerd op de tand en de tand scheur of breuk. Soms een tand schade kunnen de tand pulp, zelfs als er geen zichtbare barsten of fragmenten. Als u niet de behandeling van de besmette pulp, kan dit leiden tot ernstige pijn, en produceren een abces.

Hoe weet ik dat mijn tand de wortelkanaalbehandeling nodig?

Tanden die wortelkanaalbehandeling kan leiden tot een doffe of scherpe pijn, langdurige gevoeligheid voor warmte en koude, tandpijn terwijl u uw vinger kauwen, verkleuring van de tanden, vergrote lymfeklieren en hun gevoeligheid, en zwelling en gevoeligheid van de aangrenzende tand weefsels. Soms zijn er geen symptomen, en de patiënt wordt geïnformeerd over het lopende proces van een ziekte tijdens de tandheelkundige overleg.

Hoe werkt de wortelkanaalbehandeling eruit?

Uw tandarts zal verwijderen van de geïnfecteerde of ontstoken pulp, zorgvuldig schoon en uit te breiden het midden van het kanaal, desinfecteren met behulp van speciale stoffen, en uiteindelijk strak vullen het kanaal met een geschikt materiaal. Na het invullen van de tand kanaal, wordt de tand afgesloten met een composiet materiaal (tandheelkundige vulling) of prosthetically herbouwd (porseleinen kroon) aan de tand te herstellen naar volledige functionaliteit.

Is de wortelkanaalbehandeling pijnlijk?

Veel endodontische procedures worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Met moderne technieken voor de behandeling en de anesthesie, de meeste patiënten melden geen ongemak tijdens de procedure. Echter onmiddellijk na de behandeling en meerdere opeenvolgende dagen, kan de tand gevoeliger. De symptomen kunnen worden verlicht met gespecialiseerde pijnstillers op de markt. Onze artsen zullen u informeren wat te gebruiken.

Na de behandeling:

Je moet niet bijten of kauwen harde spul aan de kant die endodontisch behandeld werd, tot het moment dat de kroon van de tand wordt herbouwd. Niet gerestaureerde tand is gevoelig voor scheuren en moet zo snel mogelijk worden herbouwd. Bovendien moet wortelkanaalbehandeling behandelde tand worden opgevangen op dezelfde manier als de andere tanden te: dagelijks poetsen, interdentale flossen, regelmatig en professionele schoonmaak.

VERZOEK OM BEHANDELINGEN