Dental Travel Budapest

Tandutdragning

Behandling Beskrivning:

tandutdragning

Varför måste jag hämta mina tänder?

Tänder bör få bort av flera skäl:

- När sönderfallet nått djupt in i tanden
- När infektionen har förstört en stor del av tanden eller omgivande benet
- När det inte finns något utrymme för tänderna i munnen

Många tandläkare rekommenderar utvinna tänder som är endast delvis utbrott. Runt en delvis utbröt tand bakterier kan ansamlas och orsaka infektion, som kan sträcka sig till den omgivande benet och få mycket allvarliga.

Hur ser tandutdragning i Ungern ut?

Innan du tar bort tanden tandläkaren kommer noggrant granska din läkare och tandläkare historia och ta en röntgen. Innan du tar bort tanden, är området bedövas. För en enkel extraktion, är tanden lossas med ett verktyg som kallas en hiss och sedan avlägsnas med användning av dentala tång. Din tandläkare kan också mjukna och omforma benet runt tanden. När det är klart kan de stänga hålet med en söm.

 

BEGÄRAN OM BEHANDLINGAR

 

Vad är en kirurgisk extraktion?

Kirurgisk extraktion är ett förfarande som genomfördes på tänderna som inte syns i munnen. För att extrahera dem, måste kirurgen skära gummit för att få tillgång till tanden.

Vad är en visdom tandutdragning?

Visdomständer är de tänder som är sakta på att försvinna i processen för utvecklingen av ansikts skallen. Därför är formen och positionen av visdomständer mycket varierande. De kan placeras vertikalt, horisontellt eller vertikalt med kronan som fastställts. Avlägsnandet av en sådan tand är beroende av dessa villkor. Din tandläkare bedömer svårighetsgrad av förfarandet och sedan informerar patienten. Tänderna staplade korrekt eller något snett är inte svårt att ta bort av en erfaren tandläkare. Om positionen av tanden är dålig, dvs helt horisontellt, är behandlingen utförs av tandläkaren eller kirurgen på ett sjukhus.

Kan jag ha mer än ett tand utdragen under ett besök?

Avlägsnande av tanden är en mindre operation, men ändå försvårande viss mån kroppen. Denna procedur måste utföras under lokalbedövning, för att vara helt smärtfri. Under lokalbedövning, bör endast en tand avlägsnas, med undantag för två intilliggande tänder. Sedan kan du ta bort två intilliggande tänder. Extraktionen av två tänder belägna i motstående tandbågar bör inte ske, på grund av svårigheten att äta mat, bland andra skäl. Den så kallade multipla extraktioner utförs vanligtvis under narkos under överinseende av en narkosläkare och endast enligt strikta kliniska indikationer.

Behandlingstid:

Den normala utvinning bör ta mellan 30-60 minuter. I fallet med kirurgiska Extraktion, kan förfarandet pågå längre.

Efter behandling:

Omedelbart efter tandutdragning, är det mycket viktigt att hålla området rent för att förhindra infektion. Under de följande 24 timmarna ska du inte röka, skölja munnen kraftigt, eller rengöra tänderna nära utvinning området. Det är också föredraget att dricka genom ett sugrör, begränsa ansträngande aktivitet och undvika heta vätskor. Din tandläkare kan rekommendera att dagen efter extraktion för att börja försiktigt skölja munnen med varmt vatten med salt.