Dental Travel Budapest

Budapest

Rekommenderad Boende:

Mercure Budapest City Center ligger i den historiska och affärscentret av Budapest på den berömda Váci utca. Nära finns Donau, museer, eleganta restauranger och de berömda baden och simbassänger. Hotellet erbjuder olika rumstyper: ett privilegium, bio privilegium och rymliga sviter med egen bastu, ger full komfort. Internet, Wi-Fi och datorer tillgängliga för gäster. Enkel åtkomst från flygplatser, och kollektivtrafik. Parkering på plats.

Mercure Mercure Hotell Mercure service

Nya, öppnades 1998, en tre-stjärniga Hotel Ibis Budapest Centrum ligger på Pestsidan vid Kalvin torget. Hotellet ligger alldeles intill Nationalmuseum, 5 minuter från den berömda gatan Váci i den kommersiella och kulturella centrum. De viktigaste saker att se är nära hotellet.

 

SKICKA EN FÖRFRÅGAN

 

Ibis Budapest  hotell budapest  boende

Helrenoverat Best Western Art Hotel erbjuder service i centrum. De historiska väggar moderna hotell med 32 luftkonditionerade rum med alla bekvämligheter väntar gäster. I menyn för Hargita Grill Café Restaurang alla möjliga ungerska köket kan hittas. Den kombinerade användningen av gym och bastu hjälper dig att slappna av.

Best Western Art  hotell service Art hotell budapest

Budapest Karta:


Pokaż Budapest na większej mapie

Budapest sevärdheter:

Parlamentet, som har beskrivits som eklektisk och nygotiska, sträcker sig över en längd av 268 meter., Mellan stranden och Kossuth tér, dominerar det omgivande med sin fasad dekorerad med siffror 88 ungerska kungar. När det inte riksmöte kan du titta på insidan av parlamentet.

Castle Hill (Varhegy) är den mest representativa platsen i Buda. Den långa platå, lastad med torn, bostäder och en enorm palats dominerar Water City ligger under. Dess prakt och strategiska position passar ihop med varandra under en lång tid. Den ungerska kungarna byggde sina palats här, eftersom denna plats var lätt att försvara.

Gellértberget (Gellérthegy) är lika kännetecknande för stadens panorama som Slottshöjden och parlamentet. Den branta klippan, med Frihetsmonumentet och citadellet, stiger 130 meter över kajen. Utsikten från toppen av kullen är fantastisk. River böjar, broar, monumentala byggnader, Budabergen och förorter Pest gå med i dimmigt, avlägsen horisont.

Castle Hill Budapest  Gellert Hill Parlamentet

Fiskarbastionen (befästning) skulle kunna drömma upp av konstnären-drömmare Escher. Vita väggar, verandor och slingrande trappor skär våningar torn som en plats för ändlösa steg. Fiskare från Water City, tycks det, härifrån försvarade kullen under medeltiden. Den nuvarande formen är rent dekorativ och skapar en perfekt bakgrund för Matthias kyrkan och Houses of Parliament bakom floden. Sina sju torn minns de sju Magyar stammar som gav upphov till nationen tusen år tidigare. Under dagen tornet belägrades av turister, gatumusikanter och leverantörer.

Budapest invånare säger att "kärlek börjar och slutar Margaretaön" (Margitsziget), och det beror på att denna vackert grönområde var en favorit plats för älskare av artonhundratalet, men före 1945, avskräckt de höga inträdesavgifter de fattigare besökare. Idag är en av de mest populära rekreationsområden i staden. De lokala varma källor mata utomhuspooler, spa och eleganta hotell. På södra sidan av ön finns kasino och Alfred Hajos pool, uppkallad efter vinnaren i simning tävlingar för ett avstånd på 100 m och 1200 m under OS 1896. Längre norrut, strax innan rosenträdgård, är ruinerna av den franciskanska kyrkan från slutet 13. C.. På andra sidan av gatan hittar Palatinus swimmingpool. Street Theater (Szabadtéri Szinpad) frågor pjäser och operor på sommaren.

Ligger nästan mitt i backen, är kyrkan Matthias ett exempel på nygotisk prakt: skyhöga torn, takpannor i form av diamanter. Byggnaden är asymmetrisk, och ändå konsekvent i formen. Inmatning av kyrkan genom portalen av Jungfru Maria, besökare öppnar sin mun med vördnad på grund av rikedomen av interiören. Målade blad och geometriska mönster omsluta kolumner och parentes, ljusstrålar faller genom rosetter fönster på de förgyllda altaren och statyer, skapar en fantastisk effekt.

kyrka Budapest Margaretaön  <span>Fiskarbastionen</span>

SKICKA EN FÖRFRÅGAN