Dental Travel Budapest

Dental Vulling

Behandeling Beschrijving:

vulling

Wat is een tandheelkundige vulling?

De term vulling, betekent het herstel of de wederopbouw van het tandweefsel dat wordt beschadigd door verval. Echter vóór de gevuld is, verwijdert de tandarts de carieuze in de tand dan de holte gereinigd en eind zorgvuldig gevuld. Er zijn twee technieken Boedapest vullen van de holten:

- Indirect: Het betekent dat het vullen van de beschadigde tand met een inleg (onlays, overlays) die buiten de mond (deze bijdragen worden gewoonlijk bereid in het laboratorium)

- Direct: vullen van de holte met een kunststof materiaal in de tand direct (dit zeker verdringt de indirecte techniek)

 

VERZOEK OM TANDVULLINGEN


Wat Vullen types zijn beschikbaar?

Er zijn een paar vullen types op de markt:

- Amalgaamvullingen is een combinatie van kwik (Hg) en legeringen van andere metalen (zilver, cadmium, tin, koper). Amalgaam vullingen gebruikt op grote schaal worden gebruikt, maar vanwege hun slechte uiterlijk (zilverkleurig) werden meestal gebruikt om gaatjes in de kiezen te vullen. Van tijd tot tijd horen we over de exploderende "amalgaam oorlogen", die rapporteerde over de toxiciteit van amalgaamvullingen als gevolg van het vrijkomen van kwik van hen. Op dit vlak tal van studies blijkt echter dat deze claims grotendeels overdreven, want in werkelijkheid de mensen neemt meer kwik in het lichaam, zelfs tijdens het eten in plaats van door de vrijval van de vulling.

- Composiet vulling-Composite Resins zijn materialen die uithardt onder invloed van licht - het gebruik van curing lichten. De kleur is afgestemd op de kleur van de tanden van de patiënt, en daarom worden gebruikt in de voortanden en aangezien de afwijzing van amalgaam, in de kiezen. Composiet vullingen zijn onderverdeeld in licht-harden chemisch-harden. De bestanddelen van het samengestelde vullingen worden gemengd en direct in de tand. Toch moet aandacht worden besteed aan het feit dat dit type vulling is minder stabiel (3-10 jaar) en ook gevoelig voor doscoloration (roken, drinken koffie).

- Goud Vullingen-Vast met cement, zeer slijtvast (tot 20 jaar), geschikt voor het vullen van grote holtes.

- Inlay/Onlay- Deze vullingen worden op maat gemaakt, en ze zijn meestal geplaatst in de holte van de tand door het gebruik van cement. Dit type vulling moet een indruk van de tand met een carieuze holte passen.

Hoe lang gaan de vullingen mee?

Een Dental Vulling in een goed schoongemaakt tand kan duren, zelfs een paar decennia. Indien het materiaal, dat de tand, wrijft en scrubs aangevuld moet de vulling worden vervangen om 5-10 jaar. Dergelijke situaties zijn zeldzaam, echter.

Hoe weet ik dat ik mijn vullingen vervangen?

U moet onmiddellijk naar de tandarts wanneer een vulling valt uit of je voelt pijn in je tand. Dit kan te wijten zijn aan secundaire cariës. Vertraging een bezoek aan de tandarts, in dit geval kan leiden tot gangreen of overgevoeligheid.

Na de behandeling:

Geen speciale zorg van de vullingen moet worden genomen. Echter, je moet niet vergeten om de dagelijkse mondhygiëne te houden om terugkerende cariës te voorkomen.

VERZOEK OM TANDVULLINGEN