Dental Travel Budapest

Dental Travel Budapest NL > Behandeling > Botreconstructie

Botreconstructie

Behandeling Beschrijving:

Botreconstructie

Wat is de botreconstructie?

Botreconstructie / Augmentation is een chirurgische procedure produceren van de vereiste hoeveelheid bot op de plaats van de geplande implantaten in patiënten met bot afgestorven.

Waarom werkt het bot atrofie?

Als het gaat om het verlies van tanden, bot ondergaat atrofie. Stimulatie van het bot door te kauwen krachten essentieel voldoende kwantiteit en kwaliteit van het botweefsel te handhaven. Gebrek aan stimulatie maakt het bot wordt verdund in plaats van een verloren tand, die de kwaliteit van het bot en de geschiktheid voor implantaten degradeert.

Wat zijn de resultaten van het bot atrofie?

Als gevolg van het botverlies, wordt het onmogelijk om zelfs een dun en kort implantaten te voeren, hetzij omdat zij niet volledig verborgen in het bot of het risico van breuk van dunne botplaten ten gevolge van kauwen krachten op de implantaten.

 

VERZOEK OM BEHANDELINGEN

 

Hoe werkt de behandeling eruit?

De behandeling omvat het plaatsen in de gereconstrueerde gebied een biologisch botmateriaal of kunststof en bedekken met een speciaal membraan. Na enkele maanden, omdat het effect van de regeneratieve krachten van het lichaam, wordt het materiaal omgezet in de patiënt zelf botweefsel, waarin tandheelkundige implantscan worden geïnstalleerd.

Hoe begin is de behandeling uitgevoerd voorafgaand aan de implantatie?

Afhankelijk van de ernst van het bot atrofie, het botregeneratie kan worden uitgevoerd een bepaalde periode vóór de invoering van implantaten of tijdens de implantatieprocedure. Als botverlies significant is, wordt de botregeneratie uitgevoerd een paar maanden voor de implantatie van de implantaten. In situaties waarin botverlies is klein en het aantal eigen bot van de patiënt zal zorgen voor stabiliteit van het implantaat wordt de botreconstructie procedure uitgevoerd op hetzelfde bezoek. Osseointegratie van het implantaat en de oprichting van een nieuw botweefsel gelijktijdig gebeuren.

Hoe zal de tandarts weten of ik moet de botreconstructie?

Te beoordelen of de hoeveelheid bot is voldoende om implantaten te maken, is pantomogram nodig. Op basis van het onderzoek en intraorale pantomogram, kan de chirurg bepalen het botweefsel.